ЕНЕРГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ И ФЪН ШУЙ

Думата кристал произлиза от гръцката дума krystallos, означаваща “замръзнала светлина”.
Oт хилядолетия насам кристалите се използват с най-различни цели - от лечение и защита, до украса на бижута или декорация на дома. Във фън шуй те се ценят преди всичко заради лечебната енергия или вибрациите, които внасят в нашия дом или офис. 





Гривна, изработена от аметист, цитрин, перидот и мъниста от тибетско сребро от TONINAgems




Розовият кварц например излъчва специфични честоти, които насърчават изцелението на болното от любов сърце.  



Много често пълна купа с розови кварцови кристали се поставя в спалнята като фън шуй средство за привличане на любов и романтични чувства.


Разбира се най-добрият начин да се възползвате от енергията на розовия кварц е като носите бижута с него - пръстени, обеци, гривни или медальони

Гривни, изработени от розов кварц, кристални мъниста Сваровски и мъниста от тибетско сребро от TONINAgems

СРЕБЪРЕН ПРЪСТЕН С РОЗОВ КВАРЦ от TONINAgems


СРЕБЪРНА ВИСУЛКА С РОЗОВ КВАРЦ от TONINAgems


СРЕБЪРНИ ОБЕЦИ С РОЗОВ КВАРЦ от TONINAgems

Черният турмалин и хематитът имат много силни защитни енергии, докато цитринът помага да се повлияят проблеми със самочувствието, както и за привличане на благополучие.

Синият кианит и цитринът са двата кристала, които никога не се нуждаят от пречистване, защото те не приемат негативна енергия. Синият кианит е особено полезен за защита и за освобождаване на натрупания стрес, а цитринът е класическо фън шуй средство за привличане на богатство.  

СРЕБЪРНИ БИЖУТА С ЦИТРИН от TONINAgems




Още бижута с ЦИТРИН ето тук

Можете да увеличите лечебната енергия на синия кианит в комбинация с чист кварц - било то като носите бижута с тези два кристала или като ги използвате за украса на дома ви.
Енергията на цитрина се засилва още повече от червени на цвят камъни като карнеола, червения ахат, ясписа и тигровото око. 

Чудите се кой кристал да изберете за вашия дом или офис? Изборът ви изцяло зависи от коя кристална енергия имате нужда и искате да я внесете в заобикалящото ви пространство. Можете да започнете с 10-те най-популярни фън шуй кристали. Всеки един от тях не само ще направи дома ви по-красив, но и ще го подхрани с желания вид енергия:  


Той е един от най-широко разпространените и достъпни кристали. Компонент е на много видове  скали и съставна част на различни минерали. Най-чистата разновидност на кварца е известна под наименованието планински кристал и има чистотата, прозрачността и прохладата на леда. 
Чудите се кой кристал да изберете за вашия дом или офис? Изборът ви изцяло зависи от коя кристална енергия имате нужда и искате да внесете в заобикалящото ви пространство. Ето тук можете да прочете повече за Фън Шуй и безкрайната енергия на безцветния кварц.


Знаете ли, че РОЗОВИЯТ КВАРЦ е кралят на сърцата в света на Фън Шуй - няма друг кристал, който да може да се сравнява с популярността му като средство за привличане на любов и романтика. Прочетете още...


Думата “аметист” произхожда от гръцката дума „amethystos”, която означава „неопияняващ”. Пурпурният  му цвят е почитан от крале и кралици в продължение на столетия. С течение на времето наситеният цвят и здравината на аметиста го превръщат в един от най-популярните и достъпни скъпоценни камъни в света. Аметистът е предпочитан скъпоценен камък от дизайнерите на бижута заради неговия великолепен пурпурен цвят, голямото му разнообразие от размери и форми, както и поради факта, че е наличен в широка цветова гама - от светло до тъмно пурпурно.

4. НЕФРИТ


ЦИТРИНЪТ, известен още като “лечебен кварц”, е златистата разновидност на кварца. В древни времена цитринът е бил носен, за да предпазва от змийска отрова и лоши помисли. Tой е известен като камъка на успеха, защото има легенди, че прави хората успешни и богати, особено в бизнеса и търговията. Векове наред и в много култури е бил познат като “камък на търговеца”. Tой е считан и за камък на богатството във фън шуй; 

Цитринът е един от малкото кристали, които изчистват негативната енергия, без самите те да я приема. Той излъчва положителна енергия, която повишава оптимизма и помага за приспособяване и адаптиране към промените, карайки ни да се чувстваме уверени и сигурни. Прекрасен начин да се възползвате от енергията на цитрина е като носите бижута с цитрин.

6. ОПУШЕН КВАРЦ

7. АМОНИТ


Тигровото око е един от предпочитаните камъни, когато става дума за предпазване и защита. За разлика от другите защитни камъни, като карнеола и черния турмалин, той може да помогне за балансиране на емоциите, допринасяйки по този начин за спокоен ум и мирно разположение. 

9. ПИРИТ

10. ХЕМАТИТ



Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗМИЯТА - ЛЮБИМ МОДЕЛ НА ДИЗАЙНЕРИТЕ БИЖУТЕРИ

БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪКЪТ НА УСПЕХА И ИЗОБИЛИЕТО

СРЕБЪРНИ БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪК НА БОГАТСТВОТО И КЪСМЕТА