СИНЬОЗЕЛЕНАТА КРАСОТА НА ТУРМАЛИН ПАРАИБА


Е, не мога да не споделя с вас този невероятен пръстен с още по-невероятен скъпоценен камък - турмалин ПАРАИБА. Просто няма да е честно. И на кого няма да му се прииска, дори за малко поне, да бъде притежател на това страхотно бижу.  Или пък да го подържи в ръцете си, да го докосне, за да почувства необятната синьозелена красота на ПАРАИБА, макар и да знае, че раздялата ще е трудна и мъчителна. 
 Ако не можем да го имаме, то поне можем да си представим как би ни стоял, или пък да си помечтаем как за следващия св. Валентин, или при предложение за брак, годишнина от сватбата или по някакъв друг любовен повод, ще получим такъв подарък. Когато човек иска нещо много силно, то може и да се сбъдне. Кой знае!

Нищо не ни пречи да се насладим на изключителния дизайн с диаманти и синьозелен турмалин  ПАРАИБА. Той е дело на известната дизайнерка на фина бижутерия Caroline Chartouni, носителка на много престижни награди. Турмалините - Параиба и рубелит, са сред любимите й камъни. Обича да работи и с танзанит, сапфир, смарагд и диамант (а, кой ли не ги обича!).
 И не се колебае да обиколи света, за да открие перфектния камък за перфектните си бижутата.
Според нея, камъкът е този, който определя дизайна на едно бижу. Дизайнът трябва да подчертава уникалността скъпоценния камък, а не да я засенчва.



И малко информация за турмалина, ама наистина съвсем малко, зашото съм замислила една съвсем отделна публикация, посветена на този специален камък. И вие ще ме подкрепите, че такава красота трудно може да се пренебрегне. 



Турмалинът е един от любимите скъпоценни камъни на дизайнерите на бижута и на колекционерите на скъпоценни камъни по целия свят. Тъй като се среща в голямо разнообразие от цветове, той е подходящ за почти всеки един вкус. В действителност турмалинът има една от най-широките цветови гами, в сравнение с останалите скъпоценни камъни, като се среща в различни нюанси на почти всеки цвят.

Турмалинът ПАРАИБА, известен с  наситения си виолетово син, зеленикаво син или син цвят, се добива в щата Параиба, Бразилия.

Ето и още красота от същата дизайнерка. Това са обеци от бяло злато, диаманти, танзанит, смарагди и, разбира се, турмалин ПАРАИБА. За повече информация ето тук


Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗМИЯТА - ЛЮБИМ МОДЕЛ НА ДИЗАЙНЕРИТЕ БИЖУТЕРИ

БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪКЪТ НА УСПЕХА И ИЗОБИЛИЕТО

СРЕБЪРНИ БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪК НА БОГАТСТВОТО И КЪСМЕТА