ФЪН ШУЙ И БЕЗКРАЙНАТА ЕНЕРГИЯ НА БЕЗЦВЕТНИЯ КВАРЦ

Чудите се кой кристал да изберете за вашия дом или офис? Изборът ви изцяло зависи от коя кристална енергия имате нужда и искате да внесете в заобикалящото ви пространство. Като за начало може да започнете с кристала, който оглавява класацията за 10-те най-популярни Фън Шуй кристали - БЕЗЦВЕТНИЯТ КВАРЦ

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА БЕЗЦВЕТНИЯТ КВАРЦ?

Той е един от най-широко разпространените и достъпни кристали. Компонент е на много видове  скали и съставна част на различни минерали. Най-чистата разновидност на кварца е известна под наименованието планински кристал и има чистотата, прозрачността и прохладата на леда. 







Среща се в най-различни форми -  от обикновени камъчета, сувенири или фигурки до бижута.


Според Фън Шуй специалистите,  БЕЗЦВЕТНИЯ КВАРЦ е кристал, който трябва да присъства във всеки един дом или офис, защото неговата пречистваща и зареждаща енергия би повлияла благоприятно всяко едно пространство.

ЗАЩО ТОЗИ КРИСТАЛ Е ТОЛКОВА СПЕЦИАЛЕН?

Безцветният кристал притежава най-разнообрани свойства - от пречистване, защита и укрепване на енергийното ви поле до привличането на специфична енергия, било то за любов или за преодоляване на страха от изпит. Енергията му може да бъде усилена от мислите и чувствата на неговия притежател.

Той увеличава хармонията на всички енергии, с които влиза в контакт. Планинският кристал засилва всички енергийни системи на организма, внасяйки стабилност и спокойствие на ума.

Във Фън Шуй  БЕЗЦВЕТНИЯ КВАРЦ се използва най-вече заради способността му да пречиства енергията, както и  за да задържа и преобразува светлината. Ето защо например, ако поставите бижутата си върху БЕЗЦВЕТНИЯ КВАРЦ, само след няколко часа те ще бъдат енергийно пречистени.


КЪДЕ ТРЯБВА ДА ПОСТАВИТЕ БЕЗЦВЕТНИЯ КРИСТАЛ ВЪВ ВАШИЯ ДОМ ИЛИ ОФИС?

Безцветният кварц е любимец на интериорните дизайнери заради неговия прозрачен цвят, който се съчетава прекрасно с всеки един интериор или дизайн.



Бихте могли да поставите безцветния кристал навсякъде, където почувствате, че има нужда от свежа и чиста енергия, донякъде наподобяваща комбинация от щастлива слънчева светлина и чиста прясна вода. Той е известен като много мощен енергиен активатор, затова поставянето му в ъгъла на дадено помещение, ще насърчи универсалната жизнена сила да преминава свободно през него. Ако енергията не се движи безпрепятствено, то това би могло да окаже негативно влияние върху здравето, мислите и богатството. Това правило важи както за дома, така и за офиса.  

В крайна сметка, където и да поставите БЕЗЦВЕТНИЯ КВАРЦ във вашия дом, няма да сгрешите, защото този кристал ще адаптира енергията си към всяка Багуа зона, в която го сложите. 
Единственият съвет, който Фън Шуй специалистите дават по отношение на този кристал, е да се избягва поставянето му в близост до леглото ви, тъй като може да бъде прекалено енергизиращ и да попречи на спокойния ви сън. 

Почиствайте кристалите си редовно, вслушвайте се в тях и не се притеснявайте да експериментирате като ги местите от едно място на друго.




Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗМИЯТА - ЛЮБИМ МОДЕЛ НА ДИЗАЙНЕРИТЕ БИЖУТЕРИ

БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪКЪТ НА УСПЕХА И ИЗОБИЛИЕТО

СРЕБЪРНИ БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪК НА БОГАТСТВОТО И КЪСМЕТА