РОЗОВИЯТ КВАРЦ - KРАЛЯТ НА СЪРЦАТА В СВЕТА НА ФЪН ШУЙ

Знаете ли, че РОЗОВИЯТ КВАРЦ е кралят на сърцата в света на Фън Шуй - няма друг кристал, който да може да се сравнява с популярността му като средство за привличане на любов и романтика. Той е и сред 10-те най-популярни Фън Шуй кристали. 


Сребърен пръстен с розов кварц във формата на сърце от TONINAgems


Разбира се, има голямо разнообразие от кристали и камъни, които също биха могли да помогнат при проблеми в любовта - от родонит до родохрозит, рубин, лепидолит и аквамарин. Въпреки това, РОЗОВИЯТ КВАРЦ остава ненадминат като  “лечител на сърцето” поради няколко причини: той е достъпен и широко разпространен, и поради прекрасния си розов цвят. 

РОЗОВИЯТ КВАРЦ не е скъп и лесно би могъл да се намери под формата на полирани камъчета, Фън Шуй накити и бижута. Рядко се намират “гроздове” от РОЗОВ КВАРЦ, затова и цените им са високи.

Сребърен комплект с розов кварц от TONINAgems


Какво представлява РОЗОВИЯТ КВАРЦ и как се е превърнал в лечител на сърцето?

РОЗОВИЯТ КВАРЦ е кварцов кристал, който дължи розовия си цвят на наличието на няколко минерала, включително манган и титан. Цветът му варира от бледорозов до наситено розов. Енергията на розовото носи универсалната енергия на любовта, следователно РОЗОВИЯТ КВАРЦ помага за привличане на любов, както и за излекуване от болезнени любовни преживявания. Някои казват, че наличието на манган в розовия кварц е това, което успокоява и лекува сърцето. Кунцитът би могъл да се използва със същата цел,  но за разлика от РОЗОВИЯ КВАРЦ не е толкова лесно достъпен, а и е по-скъп. 

ЗАЩО РОЗОВИЯТ КВАРЦ Е ТОЛКОВА СПЕЦИАЛЕН?

Способността му да лекува сърдечни тревоги е най-важната енергия на РОЗОВИЯ КВАРЦ. Никой друг кристал или камък не е толкова специален като него, когато се касае за заличаване на болезнени спомени, свързани с любовта. РОЗОВИЯТ КВАРЦ е надарен с голяма сила и в привличането на енергията на любовта и брака.

Гривна, изработена от мъниста розов кварц и висулка от тибетско сребро от TONINAgems

КЪДЕ СЕ СРЕЩА РОЗОВ КВАРЦ?
Голяма част от РОЗОВИЯ КВАРЦ се добива в Бразилия, САЩ и Китай.

КЪДЕ ДА ПОСТАВЯ РОЗОВИЯ КВАРЦ ЗА ДОБРО ФЪН ШУЙ?

Специалистите казват, че най-добрият начин да се използва енергията на РОЗОВИЯ КВАРЦ като лек за сърцето, е да го поставите в югозападна посока - областта на ЛЮБОВТА И БРАКА според традиционната Фън Шуй багуа. Също така, бихте могли да изложите купичка с розов кварц в центъра на вашето жилище, както и няколко кристала в спалнята. 


Ако пък децата ви са по-емоционални или имат проблеми със съня, съветът на специалистите е да го поставите в спалнята им. Няколко полирани камъчета, поставени под възглавниците или на нощните шкафчета, ще допринесат за спокойния им сън.Разбира се, кажете им какво представляват тези камъчета, разрешете им да си играят свободно с тях, или дори да ги носят в джобовете си. 
Можете да поставите кристали розов кварц и в колата си, ако сте нервен шофьор. 
Най-добрият начин да се възползвате от лечебната енергията на РОЗОВИЯ КВАРЦ, е да носите бижута с него - гривни, обеци пръстени, колиета. Слагайки си, например, медальон с розов кварц, той би могъл да ви помогне да освободите сърцето си от негативните емоции. 

Сребърна висулка с розов кварц от TONINAgems

И разбира се, както при всички кристали и камъни, не забравяйте да почиствате розовия си кварц от време на време, особено ако го използвате за облекчаване на емоционална болка. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗМИЯТА - ЛЮБИМ МОДЕЛ НА ДИЗАЙНЕРИТЕ БИЖУТЕРИ

БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪКЪТ НА УСПЕХА И ИЗОБИЛИЕТО

СРЕБЪРНИ БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪК НА БОГАТСТВОТО И КЪСМЕТА