БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪКЪТ НА УСПЕХА И ИЗОБИЛИЕТО
БЪДИ КРАСИВА И РАЗЛИЧНА С БИЖУТАТА НА ТОНИНА ДЖЕМС

Тази уникална колекция от бижута е резултат от перфектното съчетаване на традиционния усет за изящество, финес, елегантност и сръчност на дизайнерите от о-в Бали. Тя е вдъхновена от екзотиката на Бали - неговата ослепителна палитра от цветове, богато културно наследство, флора и фауна. 

Всяко бужу е уникално, изцяло ръчно изработено, преминало през ръцете на много майстори, обучени в такива древни умения като релефна изработка, филигран и гранулиране. 
  • Дизайнът на бижутата е уникално съчетание от енергията на камъните с магията на традициите. 
  • Използваните скъпоценни камъни са от най-високо качество - прецизно шлифовани и полирани. 
  • Среброто  е  проба 925. 

Бижутата са елегантни, стилни и с безкомпромисно качество. Те са създадени, за да накарат всяка една жена да се почувства красива и РАЗЛИЧНА. 

Чудесен начин да се възползвате от енергията на цитрина е като го носите под формата на бижу. Подходящо за целта е дълго колие и висулка с цитрин, тъй като този кристал се асоциира с третата чакра, намираща се в областта на слънчевия сплит. 

Цитринът е златистата разновидност на кварца. Неговият жълт цвят, дължащ се на наличието на желязо, е и причина за името му, което произлиза от думата “citrus”. Цветовата гама на цитрина включва жълти, златисти и оранжевокафяви нюанси на кварца. Той е подходящ почти за всеки бижутериен стил, съчетавайки се особено сполучливо със сребро. 

ПРЪСТЕН С ЦИТРИН "УСПЕХ"


Ръчно изработен елегантен сребърен пръстен с цитрин проба 925
Размер:3.0 см x 1.6 см; Камък: Цитрин 10мм, фасетиран 3.45 карата; Вътрешен диаметър на пръстена - 18мм, вътрешна обиколка - 57мм;  Номер на пръстена: 57
Мотивът от две сърца, вплетени едно в друго, е символ на вечната любов
ВИСУЛКА С ЦИТРИН "ВЯРА"


РЪЧНО ИЗРАБОТЕНА СРЕБЪРНА ВИСУЛКА С ЦИТРИН ПРОБА 925 
Както изящният дизайн, така и майсторското шлифоване и полиране на скъпоценния камък, допринасят за красотата и елегантността на това бижу.  Висулката е прекрасно допълнение към пръстена с цитрин.
Размер: 3.0см x 2.0см; Камък: Цитрин 10 мм, фасетиран, 
3.45 карата; Грамаж: 5г


ОБЕЦИ "ЩАСТИЕ"

СТИЛНИ СРЕБЪРНИ ОБИЦИ С ЦИТРИН ПРОБА 925 

Елеганти и изящни, те са страхотно допълнение към пръстена и висулката с цитрин; 
Размер: 3.6см x 2.0см
Камък: Цитрин 10мм фасетиран, 3.45 карата всеки
Окачване на обиците: рибарска кука; 7.4г
ПРЪСТЕН "КЪСМЕТ"


Ръчно изработен сребърен пръстен с цитрин и лимонов кварц
Уникалното съчетание между дизайна на бижуто и енергията на скъпоценните камъни е намерило израз в този прекрасен пръстен. С него ще бъдете винаги стилна и различна. 
Размер: 3.6см x 2.8см
Камък: Лимонов кварц 14мм x 10 мм, фасетиран, правоъгълен, 6.75 карата; Цитрин 8мм, фасетиран кръгъл, 1.7 карата всеки; Вътрешен диаметър на пръстена -18мм, вътрешна обиколка - 57мм; Номер на пръстена: 57 
Грамаж10.8г

Още от дълбока древност спиралата е символ на Единственото и олицетворява връзката с Божественото.За изработването на пръстена са използвани такива древни умения като релефна изработка и гранулиране. 

ВИСУЛКА "ПРИЯТЕЛСТВО"УНИКАЛНА сребърна висулка проба 925
Размер: 3.5см x 1.9см
Камък: Лимонов кварц 14мм x 10мм, фасетиран, правоъгълен, 6.75 карата; Цитрин 8мм, фасетиран кръгъл, 1.7 карата
Грамаж: 6.2г


Тази елегантна сребърна висулка е страхотно допълнение към пръстена с цитрин и лимонов кварц.
ПРЪСТЕН "ВЯРНОСТ"РЪЧНО ИЗРАБОТЕН СРЕБЪРEН ПРЪСТЕН С ЦИТРИН 
Размер: 2.7см x 1.3см; 
Камък: Цитрин 10мм, фасетиран, кръгъл 3.55 карата;  Вътрешен диаметър на пръстена -18мм, вътрешна обиколка - 57мм; Номер на пръстена: 57 
Грамаж: 5.8г
Стилен и елегантен, с него ще бъдете винаги красива и различна. 

ОБЕЦИ "ЛЮБОВ"СРЕБЪРНИ ОБИЦИ ПРОБА 925
Размер: 3.0см x 1.1см; 
Камък: Цитрин 10 мм, фасетиран, кръгъл 3.55 карата всеки; Имперски топаз 2.95 карата всеки 
Окачване на обеците: щифт
Грамаж: 6.8гОбиците се съчетават прекрасно с описания по-горе пръстен с цитрин.


Въпреки че тъмният, оранжев цвят на цитрина, наричан още Цитрин  Мадейра, заради цвета на виното, e най-цененият цвят на цитрина, днес хората предпочитат светложълтите нюанси. Естественият цитрин е с бледожълт цвят, но той се среща много рядко. Цитрин с най-добро качество се добива в Бразилия, Испания, Мадагаскар и Русия. 
Цитринът се използва, за да имитира топаз и някога е бил наричан Бразилски топаз. 


ОБЕЦИ "СЛЪНЦЕ"СРЕБЪРНИ ОБИЦИ ПРОБА 925
Камък: Цитрин 3.4 карата всеки
Окачване на обеците: рибарска кука, 5.9гЗа изработването на обиците е използвана древната 
техника гранулиране.


СНИМКИ: КОНСТАНТИН НАЧЕВ


МИТОВЕ 

В древни времена цитринът е бил носен, за да предпазва от змийска отрова и лоши помисли. Той е известен и като “камъка на успеха”, защото според някои   легенди,  прави хората успешни и богати, особено в бизнеса и търговията.
Цитринът е един от малкото камъни, който изчиства негативната енергия, без самият той да я приема. Той излъчва положителна енергия, която повишава оптимизма и помага за приспособяване и адаптиране към промените, карайки ни да се чувстваме уверени и сигурни. Цитринът привлича богатство и е изветен още и като “камъка на търговеца”. Той и топазът са скъпоценните камъни за месец ноември. Цитринът е и камъкът за тринадесетата годишнина от вашата сватба. 

Съвсем скоро очаквайте и представянето на следващата ни колекция от бижута. Ако имате някакви въпроси или коментари, не се колебайте да се свържете с нас. А това е и нашият имейл: toninа.info@gmail.com;

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

СРЕБЪРНИ БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪК НА БОГАТСТВОТО И КЪСМЕТА

СИНЬОЗЕЛЕНАТА КРАСОТА НА ТУРМАЛИН ПАРАИБА