ЛУНЕН КАМЪК ЗА РОДЕНИТЕ ПРЕЗ ЮНИ

Освен перлите  и смарагдът, лунният камък е другият скъпоценен камък, подходящ за родените през месец юни.



Той е разновидност на минерала ортоклаз,  със синкаво или бяло сияние (т.нар. “schiller” ефект), много подобен на този на луната, откъдето идва и неговото име. Тази интересна игра на светлината във вътрешността на кристала е резултат от структурата му, съставена от редуващи се слоеве на албит и ортоклаз.

НАХОДИЩА

Лунният камък принадлежи към групата на фелдшпатите, които са най-често срещаните минерали на земята. Лунен камък с най-добро качество се добива в Бирма и Шри Ланка. Индия, Мадагаскар, Бразилия, САЩ, Мексико, Танзания и Алпите са другите места, където има находища на лунен камък.  Другото име на този кристал е Адулар, безцветна прозрачна разновидност, добивана край Сен Готар, Швейцария.


МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

Лунният камък има дълга история в Индия, където е на особена почит сред местните жени. Счита се, че той подчертава женските добродетели, помага за облекчаване на различни проблеми, свързани с репродуктивни неразположения на нежния пол. 
Счита се, че има силата да сбъдва желания.


ЛЕЧЕБНИ КАЧЕСТВА

Лунният камък засилва интуицията и психическото възприятие. Той е един от най-добрите камъни за внасяне на емоционално спокойствие и хармония. 


Обеци с прасковен лунен ламък и цитрин от Тонина Джемс

Цветният лунен камък, наричан още прасковен или кайсиен лунен камък, притежава успокояваща, балансираща емоциите енергия. Смята се, че той може да възстановява баланса в организма, освобождавайки го от причиненото от стрес напрежение. 


Висулка с прасковен лунен камук, цитрин и лимонов кварц от Тонина Джемс

Поставен под възглавницата заедно с аметист, той ще ви дари със спокоен сън .
Препоръчван скъпоценен камък за земеделци и градинари, артисти, танцьори и млади мъже.
Лунният камък се асоциира с Луната. Той е подходящ и за зодия Рак, Везни и Скорпион.

Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗМИЯТА - ЛЮБИМ МОДЕЛ НА ДИЗАЙНЕРИТЕ БИЖУТЕРИ

БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪКЪТ НА УСПЕХА И ИЗОБИЛИЕТО

СРЕБЪРНИ БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪК НА БОГАТСТВОТО И КЪСМЕТА