ДИАМАНТЪТ - РОЖДЕНИЯТ КАМЪК НА РОДЕНИТЕ ПРЕЗ АПРИЛ



Рожденият камък за месец април е диамантът – най-желаният и известен скъпоценен камък в света.
Привличащ със своите неустоими красота и блясък, той е считан за краля на скъпоценните камъни.




КАЧЕСТВА, СТОЙНОСТ И НАЛИЧНОСТ

Диамантът е не само най-твърдият минерал на Земята, но е и една от най-старите материи в света. Съчетанието между брилянтен огън и изключителна страст го прави един от най-ценените скъпоценни камъни в света. Чистите безцветни диаманти са най-популярни и желани, но пък и най-скъпи, защото са рядко срещани. Повечето хора смятат, че диамантите са безцветни, но това изобщо не е така. Цветовете им варират от синьо и зелено до червено и пурпурно, та дори и черно. 

Съществуват археологически данни, които свидетелстват, че още около 3000 г. пр. Хр. диамантите са били известни в Индия и до средата на ХVІІІ век тази страна е била основен доставчик на тези минерали. От средата на ХVІІІ в. поради изчерпване на индийските находища главен диамантодобивен център става Южна Америка - Бразилия, а по-късно и Боливия, Венецуела и Еквадор.








Няма друг скъпоценен камък, с който да са свързани толкова много предания и легенди, както с диаманта.
Диамантът е един от най-"силните" минерали. Името му произхожда от гръцката дума adamas - "несъкрушим, непобедим". В неговите описания десетки пъти се повтаря "най" — най-твърд, най-скъп, най-рядко срещан, най-блестящ.



Диамантени обеци от Harry Winston


Диамантът е камък, в който са концентрирани силни енергии, неподвластни на човека. Щастие той носи, само ако е получен като подарък или като наследство. Ако е купен в магазина, то едва след като минат 7-9 години, той ще привикне към притежателя си и ще започне да "работи". Вярва се, че камъкът дава  сила, здраве, храброст, непобедимост в боя; осигурява власт, богатство и слава. Но за всичко това той трябва да е дошъл при своя притежател по честен път. На крадци и убийци той няма да донесе успех - попаднал в техните ръце, камъкът ще им навлече безбройни беди.  

Месец април ще бъде посветен изцяло на този великолепен камък, така че очаквайте още интересни материали за него.

Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗМИЯТА - ЛЮБИМ МОДЕЛ НА ДИЗАЙНЕРИТЕ БИЖУТЕРИ

БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪКЪТ НА УСПЕХА И ИЗОБИЛИЕТО

СРЕБЪРНИ БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪК НА БОГАТСТВОТО И КЪСМЕТА