ЩАСТИЕТО .........



    И КАКВО  ПРЕДСТАВЛЯВА ТО?





За мен щастието е най-хубавото и божествено чувство, което може да изпитва човек.
Щастието говори за една обляна в слънце и светлина душа, за изпълнен с висш смисъл живот. Да бъдеш щастлив значи да можеш да виждаш хубавото навсякъде около себе си и да го оценяваш по подобаващ начин. Да бъдеш щастлив значи да обичаш забокалящия те свят и да му се наслаждаваш в пълнота. Да бъдеш щастлив означава също и да можеш да даряваш  и да получаваш любов и да съпреживяваш хубавите чувства на другите. Правилно го е казал немският философ Лайбниц: „Да обичаш, значи да намериш в щастието на другия своето собствено щастие”. Щастието и любовта са тясно свързани. Но истинската любов и истинското щастие нямат нищо общо с ревността. Любовта и щастието са противоположни на страха, докато ревността говори за страх от загуба на нечие доверие и обич.  

Да бъдеш истински щастлив означава постоянно да живееш с чувство на благодарност за всичко, което имаш. Щастливият човек дава любовта си на всекиго. Той показва светлината в тъмния тунел на самотните, носи надежда на обезнадеждените, наслада и радост на скърбящите... 

А за вас какво е щастието? Какво ви прави щастливи? Ще се радвам много, ако споделите и вие вашите мисли за щастието. 

Коментари

  1. За мен щастието е да обичаш и да бъдеш обичан. Щастлива съм и когато любимите хора около мен са щастливи. Когато слънцето грее и птичките пеят. Когато се срещам с приятелите си, когато посещавам нови места. Щастлива съм и съм благодарна на съдбата, че ме срещна с моя прекрасен съпруг! Щастие е и да знаеш как да се радваш и на най-обикновените неща в живота. Мога още много да изброявам. Май наистина съм щастлив човек!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

ЗМИЯТА - ЛЮБИМ МОДЕЛ НА ДИЗАЙНЕРИТЕ БИЖУТЕРИ

БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪКЪТ НА УСПЕХА И ИЗОБИЛИЕТО

СРЕБЪРНИ БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪК НА БОГАТСТВОТО И КЪСМЕТА