СРЕБЪРНИ БИЖУТА С РОЗОВ КВАРЦ С ФОРМАТА НА СЪРЦЕ ЗА СВ. ВАЛЕНТИН

Сребърен пръстен с розов кварц от TONINAgems

Без значение дали сте семейни, сгодени, или ви предстои да минете под венчилото, Св. Валентин си остава най-романтичният ден в годината. Всяка година на 14 февруари по целия свят влюбени двойки си разменят  бонбони, цветя и подаръци, всичко това в името на св. Валентин.
Но кой е този светец и откъде започват тези традиции?
Като всяко начало и началото на отбелязването на св. Валентин е обвито в мистерия. В архивите на католическата църква има свидетелства за най-малко трима различни светци, всеки от които е носел името Валентин. Една от легендите разказва за свещеника Валентин, който е служил в Рим през 3 в., когато император Клавдий II  забранява женитбата на млади мъже, тъй като е смятал, че неженените мъже са по-добри войници от тези със семейства.
Валентин нарушава забраната на императора, продължавайки да бракосъчетава тайно млади влюбени двойки. По-късно той е разкрит и по заповед на император Клавдий II е осъден на смърт.

Друга история разказва за един друг св. Валентин, който е бил убит, опитвайки се да помогне на християните да избегнат суровите римски затвори. Има разкази и за Валентин, смятан за първия подател на поздравленията за св. Валентин. Той се влюбва в млада жена,  на която на смъртния си одър написва писмо и го подписва “От твоя Валентин”, израз, използван често и в наши дни.

Въпреки, че историите за началото на този празник са няколко, всички те водят до отбелязването на любящия герой св. Валентин.
И ако наистина искате да покажете на вашия любим човек колко много го обичате, можете да се присъедините към няколкото милиона души по целия свят, които ще обявят годежа си на най-романтичния ден в годината!



Златен пръстен с диаманти от Cartie

И нищо не казва “обичам те” повече от изискана кутия бонбони, цветя или поетично любовно обяснение.

Освен ако, разбира се,  не е бижу във формата на сърце!
Зарадвайте любимата си с тези невероятни ръчно изработени  сребърни бижута с розов кварц. Смята се, че розовият кварц спомага за повече любов, хармония и баланс във взаимоотношенията. Той е важен кристал за освобождаване на натрупания стрес и напрежение. Твърди се, че вибрациите на розовия цвят намаляват агресията и раздразнението, и поощряват разбирателството.  Розовото и по-специално нежното розово е универсалният цвят на любовта. То успокоява сърцето и го изпълва с любов.




 Сребърна висулка с розов кварц от TONINAgems



Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗМИЯТА - ЛЮБИМ МОДЕЛ НА ДИЗАЙНЕРИТЕ БИЖУТЕРИ

БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪКЪТ НА УСПЕХА И ИЗОБИЛИЕТО

СРЕБЪРНИ БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪК НА БОГАТСТВОТО И КЪСМЕТА