БИЖУТА СЪС СИН ТОПАЗ - КАМЪКЪТ НА ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ


Заради прекрасния си цвят, здравина и относително изобилие на пазара, синият топаз е един от най-популярните и предпочитани камъни от дизайнерите на бижута. Топазът е един от дванадесетте камъка, които красят ефода на еврейския първосвещеник.  







Също като другите наши колекции  и тази е вдъхновена от красотата и екзотиката на остров Бали. Тя е създадена за всички онези, чийто любим цвят е синият. Всеки детайл от бижутата е ръчно изработен с много старание и любов от майсторите-бижутери на о-в Бали.  Синьото е и сред модните цветове за сезон есен 2013г.  


Дизайнът им прекрасно съчетава енергията на камъните с магията на традициите. Използваните скъпоценни камъни са от най-високо качество - прецизно шлифовани и полирани.  


СРЕБЪРНИ ОБЕЦИ СЪС СИН ТОПАЗ И ЛИМОНОВ КВАРЦ ПРОБА 925
Размер: 4.2см x 2.4см; 
Камък: Небесносин топаз 10 мм, фасетиран 5 карата всеки; Лимонов кварц 8мм, фасетиран 1.2 карата всеки; 
Окачване на обеците: рибарска кука
Тегло: 11.2г








СРЕБЪРНИ ОБЕЦИ СЪС СИН ТОПАЗ
проба 925
Размер: 5.2 см x 1.8 см
Камък: Небесносин топаз 6.5 мм, фасетиран кръгъл бриолет, 1.4 карата всеки; Окачване на обеците: Рибарска кука
Тегло: 6.2 г




СРЕБЪРНА ВИСУЛКА

проба 925
Размер: 5.2см x 2.2см
Камък: Небесносин топаз 6.5мм, фасетиран кръгъл бриолет, 1.4 карата 
Тегло: 7.7г




СРЕБЪРНИ ОБЕЦИ ПРОБА 925
Размер: 3.6см x 1.8см; 
Камък: Лунен камък дъга 6 x 3мм, кабошон 0.25 карата всеки; Небесносин топаз 7мм, фасетиран, кръгъл 1.5 карата всеки; Лимонов кварц 7мм x 5мм фасетиран бриолет 1.2 карата всеки; 
Окачване на обеците: щифт
Тегло: 9г






СРЕБЪРЕН ПРЪСТЕН проба 925
Размер: 2.1см x 2.0см; 
Камък: Син топаз 0.9 карата всеки;  Вътрешен диаметър на пръстена -19мм, вътрешна обиколка - 59мм; Номер на пръстена: 59 
Тегло: 6.9г




Снимки: Константин Начев


Топазът е скъпоценен камък с мощно балансиращо и успокояващо въздействие върху емоциите. Той освобождава напрежението и носи радост. Той е и  камъкът на истинската любов и успеха във всяко едно начинание. Вярва се, че топазът стимулира разбирателството, състраданието, добротата и съчувствието.
Топазът се среща в най-различни цветове - от тъмно златисто жълто (имперски топаз), синьо и кафяво, до розово и безцветно.  

Заедно с цитрина той се счита за скъпоценен камък на родените през месец ноември. Той е и скъпоценният камък на зодия Стрелец. Четвъртата годишнина от сватбата се празнува с бижута, украсени със син топаз, а двадесет и третата годишнина с имперски топаз. 

Ако нашите бижута ви харесват, моля споделете ги във фейсбук. Благодарим ви!






Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗМИЯТА - ЛЮБИМ МОДЕЛ НА ДИЗАЙНЕРИТЕ БИЖУТЕРИ

БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪКЪТ НА УСПЕХА И ИЗОБИЛИЕТО

СРЕБЪРНИ БИЖУТА С ЦИТРИН - КАМЪК НА БОГАТСТВОТО И КЪСМЕТА